Fårets dag 2019

Fårets Dag

Påskelørdag 20. april, 2019
Åbent hus kl. 10-16

Sjælland

Husmandsstedet
Holbækvej 238 Allindemagle
4100 Ringsted
Hos os kan man se forskellige racehøns udover får og lam af racen Spælsau. Besøg gårdbutikken, hvor man kan købe kaffe, kage, slik samt få smagsprøver på grillet kød, tilberedt af vores slagter Rostkjær. En Gotlænderavler vil vise skind og garn.


Stensmarks Gården
Gilsager 55b
4100 Ringsted
Stenmarksgården.dk
Besætningen er på ca. 80 moderdyr. Der er forskellige kryds mellem Merino, Finuld og Wensleydal. Der er lam til påske. Vi klipper får kl. 11 og kl. 13. Desuden har vi mohairgeder og alpakaer. Der vil være åbent i gårdbutikken, hvor man se produkter af uld og mohair samt købe grill- og spegepølser. Vi griller pølser med tilhørende brød, hvis vejret arter sig.


Rosengården
Assendrupvej 5
Tybjerglille
4160 Herlufmagle
Tlf. 2481 2287
Rosengården har 3 meget forskellige fåreracer, Dansk Leicester, der er DK's største kødfår, Quessant, der er verdens mindste og Gotlandske Pelsfår, der er midt imellem rent størrelsesmæssigt. Vi forventer at have lam af alle tre racer påskelørdag. Vores lille bjælkehytte, der udlejes til bondegårdsferie og B&B, åbnes med salg af skind- og uldprodukter. Vi byder på en kop kaffe/the med hjemmebag. Endvidere kan der købes lammespegepølse.


Birkemosehus
Birkelyvej 6, Lorup
4180 Sorø
Birkemosehus.dk
Økologisk avlsbesætning med Gotlandske Pelsfår, 50 moderdyr, 3 avlsvæddere, 105 lam og kaninunger. Der vil være små sorte lam på marken. Anne fortæller om årets gang, et par nyfødte lam i stalden og avl på de grå krøllede skind. Stor gårdbutik med uld- og skindprodukter, især de mange vaskbare lammeskind, filtstøvler, strikmodeller og garner. Salg af Birkemosehus honning og uld til gødning. Smagsprøver på spegepølser. Video med en tvillingefødsel og årets gang samt produkter på gården, se Birkemosehus.dk


Kristiansholm Zwartbles
Skælskør Landevej 16, Tornemark
4262 Sandved
tlf. 2423 7953
facebook.com/kristiansholm.zwartbles 
Kristiansholm har en renraced Zwartbles besætning med 3 væddere,12 moderdyr og 18 lam. Der vil være små lam på folden og nyfødte lam i stalden. Foruden fårene vil der være kaninunger af Fransk Vædder og nyudklækkede kyllinger. I vævestuen viser dygtige damer kartning af uld, spinning af garn og strik. Der bydes på kaffe/the, kage og smagsprøver på kød fra vores dyr.


Trasbogaard Fåreavl
Stenlillevej 11
4295 Stenlille
tlf. 6014 5435
Vi har ca.30 moderdyr primært af racen Suffok. Der vil være nyfødte lam i stalden,, hvor vi byder på kaffe og kage. Salg af øl og vand. Smagsprøver samt salg af egen honning. Åbent kl. 11-15.


Lyngholm Landsted
Guedevej 44, Tuse Næs
4300 Holbæk
Økologisk besætning med 34 moderdyr af Gotlandske Pelsfår samt vores egen krøllede variant. Nyfødt lam hvide og sorte. Der fortælles om pasning af fårene året rundt og måske klipper vi får. Flytning af får med hunden Floss. Der vil være dunede kyllinger fra Ellemosegård, høns af racerne Australops, Laksefarvet Faverolles samt Orpington. Café med frokost delikatesser, vafler, kakao, kaffe og saft. Bod med garn og strik samt lækre lammeskind fra egne dyr. Mal dit eget påskeæg. Hunde skal være i snor og må ikke komme ind i stald og folde.


Kirsebærgården
Slettermosevej 15, Nakke
4500 Nykøbing Sj
Kirsebaergaarden.com
Besøg den økologiske gård og hør om de Gotlandske Pelsfår, deres eminente kød og særlige pels. Birgitte viser rundt og du kan høre om Kirsebærgårdens liv bl.a. de nyfødte lam. Du kan købe spegepølse, røget lammefilet, tapaspølser og smukke lammeskind fra egne dyr. 30% rabat på alt fersk lammekød på dagen. Rundvisning kl. 12 og 14. Parker ved Hov Vig og gå den smukke tur på 15 min til Kirsebærgården eller parker på gården - ikke hos naboen. Åbent kl. 11-15.


Sølvbækkens Får
Gummersmarkvej 11
4632 Bjæverskov
Her kan man opleve små lam, voksne kælne får, købe fåreskind samt bestille lammekød til efteråret. Der bydes på kaffe og kage. Åbent fra kl. 10-16.


Gårdbutikken i Endeslev
Lerskovvej 17
4652 Hårlev
Vi har 15 moderfår af racen Spælsau samt nogle uld krydsningsfår. Læmmeperioden starter medio april, så der vil være masser af lam. Besøg også resten af gårdens dyr. Åben gårdbutik, grillen tændt og ponyridning for de mindste.


Skovlyhø
Østerskovvej 5
4653 Karise
tlf. 4142 3243
skovlyho.dk
facebook.com/Josiesdyr
Vi har 35 Spælsau, der skal have lam i slutningen af april. Udover fårene har vi en lille besætning Dexter køer, heste samt høns med kyllinger. Åben gårdbutik med salg af kød fra lam og kvæg. Der vil være smagsprøver, kaffe og kage.


Højvang Økologi
Slagelsevej 250
Vallensved
4700 Næstved
Facebook.com/hojvangokologi
Tlf. 9394 9982
Nystartet økologisk produktion med 40 Gotlandske moderfår, 5 væddere, Islandske heste, shetlænder og føl, hyrdehunde, kaniner og en kommende grøntsagsproduktion. Kl. 12 hyrdehundeopvisning med Lynn, klipning af får ved fåreklipper Tobias Fundal. Salg af lammeskind og andre uldprodukter. Vi servere kaffe,the, kager og hjemmelavet lammeburger. Åbent kl. 10-15.


Din lokale gårdbutik
Gl.Engvej 9
4735 Mern
tlf:2811 2624
hlchristensen@mail.dk
Der vil være mulighed for at se hyrdning af får, på bestemte tidspunkter, salg af kaffe, kage og juice
Vi har Boer geder som går i samme stald som vores får. Vi er i gang med at få lam og vil få lam løbende. Vi har en skøn lille gårdbutik, hvor vi sælger vores eget lammekød samt andre skønne danske produkter.


Troldhøjgård
Lundby Hovedgade 136
4750 Lundby
tlf. 2371 7357
Vi har en sund besætning på 35 krydsningsfår og en blå texelvædder. Læmning er tyvstartet sidst i januar og ventes færdig hen i april, så der er lam i mange størrelser, der venter på at blive set og krammet. Man kan teste sine evner i at samle fodbolde med en minigraver. Den lokale blomsterhandler sælger udplantningsblomster til haven og Kloakrotten har en del fliserester til haveprojekter. Hammer Spejderne sørger for forplejning. Få en kop kaffe og en snak om får.


Stengårdens Fåreavl
Stengårdsvej 10
4871 Horbelev
Vi har 9 moderdyr af racen Spælsau, hvor de fleste forventes at læmme til påske. Der vil være salg af gårdens produkter i form af garn, strik, filt, skind og spegepølser.


Lammehave Økologi
Erikssdalsvej 24
4871 Horbelev
tlf. 129 6506
Besætningen som drives økologisk er på 40 Texel/Suffolk moderfår. Fårene læmmer i marts og kommer på græs når det er tid. På dagen ses får og lam lege i halmen. Der serveres kaffe/the og kage. Butikken er åben bl.a. med salg af pølser. Der er vandresti op til fugletårnet.


Lillegaarden
Sørningevej 33
4440 Mørkøv
22169774
Vi har spelsau og meget andet godt. Åbent 11-15


Torupgaard
Skov-Torupvej 27
4683 Rønnede
tlf. 3322 1499
facebook.com/Torupgaard/

Økologisk og dyrevelfærds certificeret Spelsau besætning. Her kan du hilse på får og lam, høns, katte og folk på gården. "Gå Agurk" steger lam på grillen, som kan købes til frokost og nydes ved opstillede borde i haven og på gårdspladsen. Før og efter frokost kan der købes økologisk kaffe/te/saft og kage. Der vil desuden være åbent for salg af div. produkter fra vores får og lam: kød (stykker og hakket) grill pølser, spegepølser og leverpostej, samt smukke skind og garn i dyrenes naturlige farver mørkbrun, lys brun, grå og råhvid.