Fåredage Frederikssund-Vikingepladsen


  24 og 25 August 2019

  Kl 10 - 16 Begge dage

  Frederikssund Vikingeboplads

  Kaløvej, 3600 Frederikssund


Fåredagenes koncept er at synliggøre fåreavlen i Danmark samt markedsføre de produkter som fåreholdet afstedkommer nemlig kød, pels og uld. Gedeavlerne har vi også med. Deres formål med deltagelse, er det samme som fåreavlernes.

Som noget nyt, vil det være muligt at få stadeplads indendørs. Vi har fået mulighed for at leje ”Valhalla” som er en stor hal i forbindelse med Vikingepladsen.
Man kan således vælge, om man ønsker stadeplads indenfor eller udenfor. Ønsker man en stadeplads indenfor kan der ikke bestilles dobbelt stand, da der er begrænsede pladser.

Får og geder er en stor del af arrangementet. Her kommer publikum meget tæt på dyrene og der er altid stor aktivitet omkring grinderne. Vi kunne godt have flere repræsentanter i begge kategorier for at vise alsidigheden, idet mange kommende fåre- og gedeavlere kommer for at opleve de forskellige racer. Vi opfordrer derfor flere til at udstille får og geder. Kender du nogen, der kunne være interesseret, så sig endelig til. Jo flere racer, jo bedre.

Fødevarer er også en del af Fåredagene. Vi vil opfordre flere stadeholdere til at sælge kød og pølser fra deres besætning. Det kunne også være landæg, frugt, eller grøntsager fra egen bedrift. Det har været efterspurgt de andre år. Så planlæg gerne i forhold til årets fåredage allerede nu. Vi håber at ostemanden og bryggeriet deltager igen i år.

Uld- og pelsprodukter har det største antal udstillere, men der er også mange racer at repræsentere. Det plejer ikke at være et problem at udbuddet er stort og det er vores erfaring, at ændrer man lidt på standen fra år til år og indfører nye designs vækkes publikums interesse for ens produkter. Modeopvisningen tiltrækker altid mange publikummer og er en god anledning til at få vist produkterne frem. Støt derfor op om initiativet.

Kunsthåndværkerne giver et friskt pust imellem de mange uldboder. Pilefletteren, trædrejeren og børstenbinderen er faste stadeholdere på fåredagene og senest har vi fået en keramiker med. Dog leder vi stadig efter nye spændende deltagere, der kan gøre fåredagene endnu mere spændende.
Kender du nogen som udstiller nogle interessante emner, det være sig fåre/gedeavler med uldprodukter og kød, butikker med alt til får og geder eller kunsthåndværkere, så bed dem kontakte en af os.

Markedsføringen vil vi forsøge at optimere kraftigt for at tiltrække mere publikum, end det var tilfældet sidste år. Arrangementet vil findes på diverse medier og vi forventer at I skriver arrangementet på jeres egen hjemmeside, hvis I har en sådan.

Som altid får vi trykt dobbeltkort med Fåredage og Julemarked på hver sin side. Det er en god investering og vi håber at alle udstillere vil dele flittigt ud i løbet at sommeren. Disse kort er færdige nu og mange har allerede fået kort. Kortene kan fås fra Pia. Se kontakt nedenfor

Husk at Fåredagene på Vikingepladsen er udstillernes marked og vi forventer, at du som udstiller giver en hånd med, da fåredagene jo bliver, hvad vi alle bidrager med.

Fåredagsudvalget hilser nye ideer meget velkommen. Så har du ideer til tiltag, hører vi det meget gerne. Bare henvend dig til undertegnede.

Fåredage er også kommet på Facebook. Udvalget vil bruge siden til at fortælle om de forskellige aktiviteter der kommer. Gå ind på siden og skriv, hvad I deltager med og sørg for at siden kommer ud til så mange som muligt. Sørg for at dele hinandens opslag.

Anne Nyquist Tlf. 21 68 32 49 Mail: btop@post11.tele.dk